Resa

april 4, 2019

Boka en resa till Rom

Att boka en resa till Rom kanske kan vara något innan sommarens semester börjar. En weekend i den eviga staden är något som man bara måste uppleva. Ta ledigt fredag och måndag så får ni några extra dagar att hinna med så mycket som möjligt i Rom.

Boka flyg

Flygbokning har aldrig varit enklare då du kan gå in på sajter som Avionero och skriv in var du vill flyga ifrån. I vårt exempel från Stockholm till Rom. Ni får då upp prisintervaller, vilken månad som det är billigast att flyga till Rom bland annat. Skriv in ett utresedatum och när du vill flyga hem så får du upp alternativ och förslag på flyg. Välj det som passar er bäst.

Väl på plats

Väl på plats i Rom så kan det vara skönt att först få checka in på hotellet i lugn och ro. Ta en promenad i omgivningarna. Det finns oftast bankomater där ni kan ta ut Euro för att handla med. Mobilen fungerar som vanligt här hemma i Sverige så det kostar inget extra för att använda den. Det kan finnas en fördel att ni innan ni åker ha kollat upp några trevliga restauranger att besöka när ni är på plats.

Att besöka

Det finns så mycket att besöka när man är i Rom. Vatikanmuseet kan vara ett av de ställen som man gärna besöka. Fontana Di Trevi och Colloseum är något som bara måste upplevas. Försök sprida ut era besök under de dagar ni är i Rom. Tiden brukar flyga iväg så det gäller att planera så ni hinner med allt. Försök även att ta det lugnt och bara sitta och njuta på någon trevlig resturang.