En weekend på hemmaplan

En weekend på hemmaplan

weekend

Världen är full att spännande och vackra resmål. Men planerar man en kort visit som en weekend kan man titta närmare på vad Sverige har att erbjuda. Det finns många smultronställen som bjuder på allt från lyxiga hotellvistelser till härliga stunder i den vackra svenska naturen.

Stockholm

Att Stockholm är en av de vanligaste valen när det kommer till weekendstäder förvånar nog ingen. Staden och det omkringliggande området kan erbjuda det mesta man kan tänka sig för en lyckad weekend. 

Göteborg

Göteborg är också ett väldigt populärt val och kan precis som Stockholm erbjuda ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter. Perfekt för allt från barnfamiljer till par som söker en romantisk weekend.

Mora

Har man dock tröttnat på storstadslivet och känner sig dragen till mer natursköna platser kan man vända blicken mot en stad som Mora. Vackert beläget i vid Siljan kan man få fantastiska utsikter över ladskapet om kring. Boka ett centralt boende som på kedjan Elite för snabb åtkomst till allt staden har att erbjuda.

Kiruna

Den som verkligen gillar det nordliga naturen kan ge sig upp till Lapplands största tätort Kiruna. Detta är en utmärkt plats att utgå från om man vill uppleva en helt annan värld från södra Sverige utan att ens lämna landet. Vintertid är det också bara en kortresväg från ett av Sveriges mest kända hotell: ishotellet i Jukkasjärvi.

Visby

Visby ute på Gotland är också en stor favorit bland många och en unik inblick i Svensk historia med den bäst bevarade Hansestaden i nordeuropa. Visby ser många besökare året om, men det är speciellt under sommaren som orten visar upp sitt allra bästa. Event som Medeltidsveckan är alltid en stor publikdragare.