Resa

maj 26, 2017

Den perfekta guiden till San Francisco

San Francisco är en av de mest färgstarka och intressanta städer i världen. Stadens olika kvarter, som skiljer sig enormt från varandra, har unika sevärdheter som man inte får missa.

The Castro

San Francisco har länge varit känd för sin bohemiska kultur och sitt öppna sinne. Redan under 1950-talet blev staden ett centrum för hippiekulturen som under sommaren 1967 nådde sin topp med ”Summer of Love”. Aktivister inom feminism, miljö och homosexuellas rättigheter har länge funnits att hitta i San Francisco och idag har staden en stor gayscen och LGBTQ-gemenskap. The Castro är ett världskänt LGBTQ-distrikt som människor reser långa vägar för att besöka. Området har många moderna restauranger som är värt ett besök. Starbelly, Frances och Fable serverar alla mat från Kalifornien med sin egen twist. Om du är intresserad av att gå ut och dansa under din vistelse är The Castro ett område för dig. Här finner du ett stort antal roliga klubbar som lockar till sig LGBTQ-gemenskapen såväl som heterosexuella.

The Golden Gate Bridge

Den mest kända sevärdheten i San Francisco är utan tvekan The Golden Gate Bridge. Många undviker turistfällan eftersom att den är just det – en turistfälla. Dock är The Golden Gate Bridge en turistfälla värd att besöka. Hyr cyklar från stadens centrum och cykla ut till bron för att ta det obligatoriska San Francisco-fotot, för att sedan cykla över bron. Det är en mäktig känsla att befinna sig på den röda bro där Superman, Spock och McCoy från StarTrek, aporna i Godzilla och så många andra filmkaraktärer varit. Parken Presidio, precis intill bron är värt ett besök under din cykeltur. Här kan du ta vackra bilder på bron och staden, och även besöka The Walt Disney Family Museum.

Fler sevärdheter

Missa inte att boka in en tur till fängelset och ön Alcatraz, som var hem till Amerikas farligaste kriminella under sin tid det var i bruk. Det är gratis att besöka fängelset men du måste boka biljetter till färjan som tar dig till och från ön. En dagsbiljett kostar 320 SEK och en kvällsbiljett är något dyrare. Om du vill spara på pengarna går det att hitta ett flertal olika guidade rundvandringar som är gratis. Union Square är den bästa platsen att hitta gratis utställningar och annan underhållning, ofta av lokala konstnärer och artister.

Boende

Om du vill spara dina pengar finns det många olika billiga alternativ när det kommer till boende. Ett privat dubbelrum på ett hostel kostar runt 500 kronor per natt. Innerstaden har även många prisvärda hotell runt 800-1000 kronor per natt. San Francisco är en populär turiststad året runt så det är rekommenderat att boka boende långt innan avresedatum. Det mest prisvärda och möjligtvis intressanta boende du kan hitta finner du med lite tur på Airbnb, som faktiskt startade i San Francisco! Här kan du finna allt ifrån villor att hyra, till rum att dela med andra resenärer.