Resa

maj 26, 2017

Kap Verde – En guide till öarna utanför Afrikas västkust

Den största ön heter Santiago där huvudstaden Praia finns. Här finns staden Cidade Velha som redan hade bosättning under 1400-talet samt Boa Vista med sina fantastiska sandstränder.

Till dessa underbara öar tar du dig enkelt. Väljer du att åka med reguljärt flyg slipper du enklast hit via Lissabon varifrån det går direktflyg dagligen. Från Sverige flyger man till Kap Verde på cirka 9 timmar, oftast med en mellanlandning.

Sol och underbara stränder

Kap Verdes ändlösa stränder och soliga klimat passar just dej som längtar efter en lugn semester och en semester där du bara vill njuta. Här kan du göra långa promenader längs de vita stränderna, bara ta det lugnt och sitta under palmerna och läsa en bra bok. Kap Verde bjuder på möjligheter till all slags aktiviteter, allt från surfing till fiskeutfärder och dagarna på Kap Verde önskar du att aldrig tog slut.

Vädret i Kap Verde är soligt och varmt och det regnar nästan aldrig. Öarna är verkligen ett paradis med solsken 350 dagar i året. Terrängen på denna fantastiska ö är mycket bergig och på en av de nio bebodda öarna finns den aktiva vulkanen Pico de Fogo som hade ett utbrott år 1995

Mycket att se och göra

Till Kap Verde kommer dyknings entusiaster eftersom vattnet är glasklart och det är en upplevelse att få dyka bland skeppsvrak och i lava kanaler. Här kan man vandra i utmanande berg som finns på öarna Santo Antao, Sao Nicolau och Fogo. Här finns massor att se och göra och ifall du är intresserad av kultur finns det vackra världsarvsskyddade hus att se i Cidade Velha samt vackra vingårdar att besöka. Även fågelskådning är en populär hobby här eftersom man kan få syn på mycket sällsynta arter på öarna.

Här hittar du många underbara hotell att bo på. De flesta finns på Sal och Boa Vista som är de populäraste orterna. Ett hotellrum med bra standard får man betala cirka 800-1000 kronor för. På Kap Verde är det högsäsong från april till september och ifall du skall resa då måste du boka hotell redan långt innan.

Lokalt hantverk

Om du gillar att shoppa skall du passa på att handla hantverk. De flesta varorna i affärerna är väldigt dyra eftersom allt måste importeras till öarna. Hantverk och vacker keramik görs på Kap Verde och sådant lönar det sig att köpa med sig hem. För att resa till Kap Verde måste du ha visum. Alla papper och bilagor som behövs kan du enkelt få via konsulatet i Sverige eller via charterbolaget som du bokat via.