Resa

maj 26, 2017

De mest romantiska städerna i Europa

Paris – den romantiska staden nummer 1

Paris, finns det något mer romantiskt än att strosa runt på Paris gator eller ha picknick under Eiffeltornet? Paris är känd som Europas romantiska stad No 1. Varför inte ta med sig kärleken till en mysig restaurang för att sedan strosa runt längs de smala gatorna i Montmartre, den tidigare bohemstaden. Ta en romantisk promenad längs Seine, vilket är en älv som delar staden och där man kan titta på vackra husbåtar, Eiffeltornet, vacker arkitektur, Notre Dame, Grand Palais och upptäck flera små hemliga parker. Parkerna är perfekta platser för en mysig picknick för två. Fyll picknickkorgen med färska baguetter, vin och ost och bara njut av stunden i vackra Paris. Glöm inte heller bort att besöka Eiffeltornet och njut av den vackra utsikten över Paris.

Venedig – staden på vattnet

I nordöstra Italien ligger Venedig, staden som ligger fördelad över hela 118 små öar, spridda mellan både stora och små kanaler och med flera broar som länkar alla dessa öar tillsammans. Staden är väldigt vacker att beskåda. I Venedig kan man utforska de trånga och smala gränderna som även erbjuder mycket vacker arkitektur så som bland annat Basilica di San Marco. Det finns också flera små mysiga butiker i Venedig att upptäcka tillsammans med sin käraste. Det som symboliserar Venedig som en romantisk stad är dock framförallt de smala, långa gondolerna som samtliga styrs av män i randiga tröjor eller skjortor. Med dessa gondoler kan man ta sig runt stan längs med kanalerna som smyger sig mellan husväggarna. Att åka gondol är en mycket romantisk och uppskattad aktivitet att göra med sin partner.

Oia, Santorini – Greklands vita paradis

Vykortsbilden av Grekland är den vita byn med de blå taken, varma solnedgångar samt vita marmorgator. Oia i Santorini är staden med den äkta vykortsbilden. Staden ligger på klippor som stupar ner i havet vilket är ett resultat av ett vulkanutbrott som skedde för flera tusen år sedan. Santorini sägs vara den mest romantiska ön i hela världen. Det sägs också att Oia har världens vackraste solnedgång och vad vore mer romantiskt än att uppleva solnedgången tillsammans med sin stora kärlek. Santorini är den perfekta platsen om ni önskar lite avskildhet, rejäl avkoppling och vackra vyer. Santorini har hela paketet.

Amsterdam – den mysiga staden

Hollands huvudstad, Amsterdam är den gamla fiskebyn som idag förvandlats till en av de mysigaste städerna i Europa. Här kan man promenera längs med någon av stadens alla 165 idylliska kanaler, ta en romantisk tur med häst och vagn genom staden eller varför inte hyra en cykel och upptäcka Amsterdams pittoreska gator tillsammans. På kvällen är det perfekta besöksmålet Magere Brug, Amsterdams förmodligen mest romantiska bro som på kvällen lyses upp av närmare 200 stycken glödlampor i skymningen. Att besöka en av stadens lokala marknader är också något man borde göra med sin käraste och inhandla lite härliga råvaror tillsammans.