Resa

maj 26, 2017

Åk på lyxsemester till Saint Barths

Saint Barths – ön i det karibiska havet

Saint Barths ligger i Karibien och är en fransk ö som tillhör ögruppen Små Antillerna. Mellan åren 1784-1878 var ön en svensk koloni, varefter den senare såldes tillbaka till Frankrike. Det arv som Sverige lämnat efter sig på ön består av namngivning av gator och orter men också av öns vapen som bär på de tre kronorna. Idag är ön ett mycket populärt resmål, bland annat för dess 32 kilometer långa kustlinje. Ön har tropiskt klimat med en medeltemperatur på 26 grader Celcius under vinterhalvåret och 33 grader under sommaren. Ön är därmed perfekt för härliga bad och lata dagar i solstolen året runt.

Saint Barths har flera vackra stränder att utforska, bland annat Colombier Beach är ett måste att besöka. Gillar man att dyka finns det också flera bra platser att göra det på här på ön. Förutom snorkling, dykning och att sola och bada kan man också passa på att åka på en härlig båttur med sightseeing runt de olika öarna. Har man tur kanske man till och med får se en och annan delfin på turen. Saint Barths har dessutom ett stort kulturutbud och flera vackra byggnader med unik arkitektur. Bland annat ett besök till Swedish Clock Tower och Wall House Museum borde hinnas med.

Boende på Saint Barths

Det finns flera bra och prisvärda hotell runt om Saint Barths. Det femstjärniga Christopher Hotel är väldigt populärt och ligger vackert beläget precis intill stranden. Även Le Sereno är ett vackert hotell med goda recensioner från tidigare gäster. Önskas det upplevas rejält med lyx under semester är Hotel Taiwana ett utmärkt val. Hotellet har flera gånger blivit utsett till ”helt enastående” och ”bästa hotellet”. Det finns alltså flera bra val av hotell på Saint Barths, de allra flesta med närheten till stranden.

Resa till Saint Barths

Då flygplatsen på Saint Barths är så liten brukar inte mindre flygplan kunna landa där. Det absolut smidigaste och vanligaste sättet att ta sig till Saint Barths på är att flyga till grannön St. Maarten för att sedan därifrån ta ett mindre flyg eller färjan som tar ungefär en timme. Det rekommenderas sedan att hyra bil för att kunna uppleva hela Saint Barths. Det krävs dock att man har ett internationellt körkort för att få köra bil på ön. För en vecka på Saint Barths med både flyg och hotell i ett charterpaket får man nog räkna med cirka 20 000 kronor. Tar man sig däremot till ön på egen hand kan en flygresa gå på närmare 8000 kronor.