Resa

maj 26, 2017

Platserna som är perfekta att besöka i juni

Weekend i Madrid

Barcelona är kanske den spanska staden som man först tänker på när det gäller weekend – resor men huvudstaden Madrid är minst lika trevlig. I juni är klimatet här väldigt behagligt, temperaturerna brukar ligga mellan 20-28°C. I Madrid finns massor av museum, man kan bland annat besöka Pradomuseet som härbärgerar en av världens absolut finaste konstsamlingar. Befinner man sig i Spanien så ska man naturligtvis också njuta av god spansk mat och dryck. Istället för att beställa en trerätters, varför inte ge sig ut på en tapasrunda där man tar ett par små rätter och ett glas vin för att sedan fortsätta vidare till nästa restaurang och se vad den har att erbjuda.

Ta med familjen till Grekland

Grekland är den perfekta platsen för en familjesemester i juni. Vid den tiden har det hunnit bli varmt, både i vattnet och i luften, temperaturen brukar ligga runt 27°C. Dessutom har turistsäsongen satt igång vilket betyder att det mesta är öppet. Däremot så har de stora skarorna av turister inte hunnit hit ännu, vilket innebär att det inte är så trångt som det brukar vara. Istället finns det mer plats på restauranger, aktiviteter och utflykter.

Res med din käresta

New York är ett klassiskt resmål för kärlekspar och detta är naturligtvis inte utan anledning. Staden har allt, här finns kulturen, bra mat och dryck, en levande klubbscen och i stort sett allt annat man kan önska sig på en resa. I juni är klimatet ungefär som en varm svensk sommaren med temperaturer runt 30°C. Lagom varmt för att befinna sig i en storstad med andra ord. Så ett hett tips är att ta med din partner och utforska ”The Big Apple” i början av sommaren.

Cityresa till Dubrovnik

I juni är det perfekt att besöka Dubrovnik i Kroatien. Staden ligger vid Adriatiska havet och är ett stort kulturellt centrum. Staden har en lång historia och mycket vacker och välbevarad arkitektur. Bland annat finns den medeltida stadsmuren som omsluter stadens kärna kvar. Stora delar av staden finns med på UNESCOS världsarvlista. Här kan man uppleva lyx och flärd och bo på någon av stadens många tjusiga hotell.