Semester

augusti 20, 2021

Fixa håret innan semesterresan

Du är inte ensam av att lida av håravfall eller tunt hår. Det kan bero på många olika saker som till exempel stress och olika sjukdomar. Du kan också tappa håret tillfälligt efter en förlossning eller svår infektion. Du kan även råka ut för det efter en bantningskur eller efter psykisk stress. I dessa fall växer håret ofta tillbaka efter cirka ett halvår.

Ärftligt håravfall

Ärftligt håravfall är vanligare hos män än hos kvinnor. Hos vissa börjar problemen så tidigt som i tjugoårsåldern och ökar med åren. Det kan börja till exempel i pannan eller tinningarna, vilket gör att hårfästet gradvis förflyttas. Det är även vanligt med tunt hår mitt på hjässan. Hos kvinnor är det vanligt att ärftligt håravfall börjar i övergångsåldern.

Det finns hjälp

Lider du av tunt hår finns det faktiskt några enkla knep att ta till. Bland annat kan du köpa produkter som döljer dina kala fläckar och som ger ditt hår mer volym. Det fungerar så att du applicerar fibrer där din hårbotten lyser igenom. Dessa fibrer sätter sig sedan på de tunna hårstråna och ger håret mer volym. På det sättet ser ditt hår tjockare ut och du döljer kala fläckar. Produkten fungerar även jättebra på utväxt. Tycker du detta låter intressant, ta en titt här.